Arrangement: “Familie og selvstændig – En tryg tilværelse”

Under overskriften "Familie og selvstændig – En tryg tilværelse" inviterer Ivækst og Codan til en halv dag, hvor du både har mulighed for at høre inspirerende indlæg og netværke – og Birgitte er inviteret til at holde oplæg.

 

I iværksætter.nu er vi ikke bare 2 iværksætter-kvinder, men vi er faktisk også 2 mødre med familier, der skal passes og plejes, børn, der skal køres og hentes og hverdage, der skal gå op i rundetårnshøje enheder med vasketøj, madpakker, aftensmad osv.

Dorthe har 4 børn. Birgitte har 5 børn. Vi har begge to en mand – ikke den samme, dog. Vi bor i huse med haver, og elsker at nyde den del af tilværelsen også.

 

Jeg skal huske på, at jeg bestemmer jo selv.

På onsdag skal jeg, Dorthe, til skole/hjem samtale med min dreng i 1. klasse – kl. 14:30!
Inden for skolens nye reforms-arbejdstider at bemærke.

"Aften" tiderne blev revet væk på rekordtid, som var det billetter til en rockkoncert.

Jeg tænker på, at det må give mange mødre og fædre sved på panden, endnu engang af skulle bede om at køre tidligt fra jobbet, fordi der er bud efter dig på den private front.

Ved du hvad? Det er på de tidspunkter, jeg priser mig lykkelig for, at jeg selv bestemmer over min tid.

 

Planlægning og påmindelse

I princippet skal jeg bare sørge for at have planlagt mine dage ordentligt, måske rokere lidt om på hvilke tider af døgnet jeg arbejder og være hamrende effektiv med den tid, jeg har.

Nå ja, og så skal jeg huske mig selv på at værdsætte det.

For jeg bestemmer selv, hvornår jeg siger JA, og hvornår jeg siger NEJ. Jeg skal bare huske mig selv på, at det faktisk er den aftale, jeg har med min meget fleksible arbejdsgiver.

Og det gælder om at huske sig selv på, at man har den frihed.

Ærligt, så tænker jeg da tit på, om det bare var nemmere at være ansat et sted. For som i alle andre familie-/arbejdskonstallationer bliver goderne hverdag, og man ser det meget mere tiltalende, lysegrønne græs på den anden side af hegnet.

 

Hvornår er man mor, og hvornår er man på arbejde?

Der er i en iværksætters liv altid ting der mangler at blive lavet. Du er aldrig færdig og kan gå hjem. De fleste i Danmark, har et arbejde de tager hen til – uden for familiens hjem.

Når jeg tager på arbejde om morgenen, foregår det de fleste dage 8 meter fra, hvor vi spiste morgenmad. Mit hjemmekontor er også vores dagligstue, det er her ungerne – og måske et par kammerater – slår sig ned kl 14, når de kommer hjem fra skole, og det er her, jeg selv skal sidde og slappe af i aften.

Så det kræver en del selvdisiplin ikke at sætte sig til computeren hele tiden, især når man nu har aftalt med sig selv at arbejdsmønsteret er, at man skubber rundt med sine arbejdstider.

Det er en god ide at have arbejdsfri timer. Jeg har mine, når mine børn kommer hjem fra skole. Vi har tid til at snakke om dagen, lave lektier, mens de er friske og bare hygge, mens vi spiser franskbrødsmadder.

 

Danske kvinder har arbejds-rekord

Du kan i JyllandsPosten i dag, d. 7. november, læse hvordan danske mødre har rekord i at arbejde.

Hvordan vores fokus på karriere blandet med færre personale i institutionerne og større fokus på selvudvikling er på bekostning af vores børns selvudvikling.

Vi er de kvinder i samtlige 37 OECD-lande, der arbejder mest. 82 procent af danske mødre, hvor yngste barn er mellem 0-14 år går på arbejde. Det ligger langt over gennemsnittet på 66 %.

Jeg fatter ikke, hvordan mødre og fædre får hverdagen til at gå op. Havde vi ikke vores fleksibilitet, kunne jeg ikke køre ud og købe julegaver uden for myldretiden, bruge en time af arbejdstiden på en massagetid eller handle ind til aftensmaden – vores hverdag ville se noget mere stresset ud, hvis jeg skulle nå alt det efter "normal" arbejdstid.

Det er kun fordi vi arbejder, som vi gør, at vores hverdag hænger sammen.

 

Den dårlige samvittighed

Men helt gratis er det ikke at leve på denne måde. Der er nemlig stadig blogindlæg, der skal skrives, kunder der skal ringes til, produkter, der skal udvikles, hjemmesider, der skal designes, og netværk, der skal plejes, hvis jeg skal leve af min business.

Nogle dage (okay en del dage) kan godt være præget af den dårlige samvittighed. Der er både arbejde, der skal laves, men også familie, der skal plejes. Og i en iværksætterbusiness er der ALTID opgaver, der skal laves. Der er altid noget, som kunne gøres bedre, en markedsføringsindsats, der kunne skaffe flere kunder, et webinar, der skal følges.

Det er det pres, der så i stedet for følger med i en iværksætters liv. Det er kun, når JEG gør noget, at der sker fremdrift i min virksomhed. Det skal man kunne lægge fra sig, parkere og sige PYT til. Ellers bliver du nøjagtig lige så stresset alligevel.

familie-selvstaendig
grafisk-designer-dorthe-do

WEBDESIGNER DORTHE DO

Artiklen er skrevet af Dorthe Bejer, webdesigner og ekspert i branding til iværksættere. Dorthe arbejder fortrinsvis med passionerede soloselvstændige, der dagligt møder udfordringen med hjemmesiden. Dorthe har været med helt fra de første hjemmesider i 90'erne, men opdaterer konstant sin viden – til gode for dig her på bloggen

Efterlad en kommentar

Dorthe Do og Birgitte Feldborg

DORTHE DO BEJER er grafisk designer og hjemmesidebygger. Hun elsker at arbejde sammen med den passionerede "direktør" – altså dig der er soloselvstændig eller iværksætter – om at løfte dit grafiske udtryk “fra hjemmegjort til efterspurgt ™”.
Hun er kendt for nærmest at være tankelæser, når hun omsætter det man har i hovedet til grafiske udtryk. Privat er hun mor til 4, hyggehækler og elsker en god, afslappende dag i haven.

BIRGITTE FELDBORG hjælper små virksomheder og soloselvstændige med at udvikle deres forretninger til det næste niveau. Med mere end 15 års undervisningserfaring kender hun også udfordringerne ved at tilegne sig ny viden, og hvad der skal til, for at det lykkes. Hun har hjulpet mere end 300 forskellige virksomheder og kender deres udfordringer, og hvad der virker og ikke virker, når vi taler om målgrupper, produktsammensætninger og markedsføring.

dd-bf-signature
bog-ivaerksætterundervisning

Download light udgave af Iværksætteri i praksis

Ved at udfylde formularen får du adgang til et smugkig i iværksætterbogen samt modtager nyhedsbreve med enkle værktøjer, inspiration og gode tilbud fra iværksætter.NU. Vi indsamler og opbevarer dine data og de valg du foretager med henblik på at kunne sende dig målrettede informationer, værktøjer og markedsføring. Oplysningerne slettes , når vi ikke længere ønsker at sende nyhedsbreve ud. Oplysningerne videresælges ikke, men opbevares hos vores nyhedsbrevstjeneste. Læs i øvrigt vores privatlivspolitik. Du har til enhver tid ret til at få slettet eller korrigeret dine oplysninger. Dette kan du let gøre ved at benytte linket i bunden af hver mail. Du har desuden ret til at klage til Datatilsynet. 

Bedste-ivaerksaetter-blogs-DigiAwards2017